Het nieuwe werken

logo het nieuwe werken

VRAGEN EN ANTWOORDEN

VOOR MODERNE SENIOREN

Wij nemen contact met je op om jouw wensen door te nemen. Samen vertalen we jouw wensen en ervaring in een profiel waaruit jouw potentiële match met mooie opdrachten blijkt. Jouw profiel delen we vervolgens in overleg met jou met potentiële opdrachtgevers. Het kan natuurlijk even duren voordat een match gemaakt wordt maar wij houden je op de hoogte. Ons platform zal meer en meer geautomatiseerd worden.

Je komt niet in dienst, maar wordt (of blijft) zelfstandige (zzp-er). Na het werk volgt een factuur en betaling per gewerkt uur. Indien je meer dan 600 uur per jaar of meer dan 3 maanden gemiddeld meer dan 25 uur per week bij een opdrachtgever werkt, gaan wij afhankelijk van jouw omstandigheden in overleg over een mogelijk dienstverband of uitzendconstructie.

Wij helpen je met de facturatie en ook met jouw overige administratie als je dat wilt. In het begin lijkt het misschien ingewikkeld maar je zult zien dat je met een beetje hulp snel comfortabel wordt met de administratie.

We hebben een aantrekkelijk aanbod voor je onderhandeld met een betrouwbare partner: MyFinance in Hilversum. Wietse en zijn team staan voor je klaar.

De eerste 3 dagen/shifts die je via hetnieuwewerken.nl werkt kun je zonder inschrijving doen. Daarna heb je als zzp-ondernemer inschrijvingsverplichting. 

Er zijn twee vormen. Als je af en toe via ons platform werkt of je weet nog niet hoe vaak, kun je kiezen voor de eenvoudige vorm: Opgaaf Startende Onderneming bij de Belastingdienst

Indien je omzet minder is dan €20.000 per jaar kun je zelfs vrijgesteld zijn van BTW (Kleine Ondernemersregeling).

Werk je vaker, dan kan het zijn dat inschrijving bij de Kamer van Koophandel verplicht is. Die voorwaarden vind je hier. Inschrijving bij de Kamer van Koophandel kost eenmalig €75 (2023 tarief) en die kosten zijn aftrekbaar.

Kvk inschrijving kan nog belangrijke andere voordelen hebben zoals zelfstandigenaftrek, dus de moeite waard om even te lezen. Je kunt ook chatten met de KvK voor advies. Ook wij kunnen je helpen dus schroom niet om hulp te vragen!

Je bent niet verzekerd voor ziekte etc want je bent geen werknemer. Voor de veiligheid op het werk gelden de voorwaarden die tussen jou en de Opdrachtgever worden afgesproken. Hetnieuwewerken.nl werkt momenteel aan een verzekering voor onvoorziene gevallen die je makkelijk kunt afsluiten. Meer informatie hierover volgt spoedig.

Als zelfstandige is het aan te bevelen om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. De consumentenbond heeft hierover onafhankelijke informatie en adviseert voor de meeste zzp-ers een AVB (aansprakelijkheidsverzekering bedrijven). Een AVB heb je al vanaf minder dan €10 per maand, je kunt ‘m eenvoudig online vinden en afsluiten. En wij helpen je graag om de verzekering af te sluiten.

Alleen als dat expliciet wordt afgesproken tussen jou en de opdrachtgever. In veel gevallen is het uurtarief inclusief alle kosten dus hou daar rekening mee.

Hetnieuwewerken.nl heeft een innovatieve tool om jou te helpen. Een korte training per branche helpt jou om goed voor de dag te komen. Je vindt onze tools hier.

Nee. Je bent geen werknemer dus bouwt geen pensioen op. Indien je wilt sparen voor je pensioen, dan dien je daar zelf voor te reserveren.

Zzp-inkomen heeft geen invloed op AOW of pensioen, die worden niet gekort. Uitkeringen of toeslagen kunnen wel beïnvloed worden door zzp-inkomen. Bij twijfel kun je ons gerust vragen om je te helpen uitzoeken hoe het voor jou zit.

Je maakt zelf afspraken over werktijden met de opdrachtgever. Zowel jij als de opdrachtgever kan afzeggen tot 48 uur voor de aanvang van het werk. Jij kunt je ook laten vervangen door een andere geschikte zzp-er. Hetnieuwewerken.nl faciliteert dat proces uiteraard zorgvuldig waar nodig. Indien afzeggen niet tijdig gebeurt is degene die wil afzeggen een bedrag van € 100 aan de ander verschuldigd.
Hetnieuwewerken.nl biedt ook vaak een pool-concept aan, waarbij de senioren in een pool geplaatst kunnen worden zodat je extra veel flexibiliteit hebt en toch betrouwbaar bent voor de opdrachtgever. Informeer naar de mogelijkheden want dit is vaak ideaal voor beide partijen!

Indien de Opdrachtgever dat doet heb je recht op 50% van de uren die niet gewerkt worden. Uiteraard moet dit alleen bij uitzondering plaatsvinden.

Ja, dat mag je als zzp-er zelf weten. Als je maar zorgt dat je jouw afspraken nakomt en veilig kunt werken.

De beloning wordt per uur tussen jou en de opdrachtgever vastgesteld. Gemiddeld is het uurtarief zo’n € 20 per uur maar het hangt uiteraard af van de werkzaamheden en werktijden. Facturering gebeurt wekelijks en betaling binnen 14 kalenderdagen daarna. Uiteraard wordt per opdracht vooraf duidelijk welke beloning je ontvangt.

Dat hangt af van jouw persoonlijke situatie, met name of je nog ander inkomen hebt. Voor zzp-ers kunnen aantrekkelijke belastingregels van toepassing zijn, zoals extra aftrekposten. Er zijn handige rekentools beschikbaar die een indicatie kunnen geven van jouw netto inkomen, zoals op de kamer van koophandel website.

Tussen jou en de opdrachtgever is de door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst van toepassing. Die vind je hier en wij adviseren een kopie te downloaden voor eigen administratie. De gegevens op de eerst pagina worden via ons platform uitgewisseld, zodat de overeenkomst tussen jullie compleet is en daarmee door u beiden is bevestigd.

Voor jou als zzp-er gelden ook de Algemene Voorwaarden waar alle details in staan. Mocht je daar vragen over hebben dan staan we voor je klaar.

Werken via een platform wordt steeds gebruikelijker. Er is inmiddels ook een stichting met een handige informatiepagina.

Helaas hebben wij niet de expertise om daarbij te helpen. We kunnen je wellicht in de juiste richting helpen, vraag het ons gerust.
Nee dat is niet verplicht. Sommige zzp-ers doen het omdat ze de inkomsten en kosten, belastingen etc die op hun zzp-werk betrekking hebben gescheiden willen kunnen administreren.

Je zegt het goed, zzp-er zijn heeft veel voordelen.
Als zzp-er doe je wat je leuk vindt, tegen een tarief dat jij redelijk vindt. Je bepaalt je eigen succes want doe je het goed dan zul je daarvan profiteren door mooie toekomstige opdrachten. En als eigen baas werk je wanneer het jou uitkomt, met zoveel variatie als je maar wilt.

Natuurlijk heb je niet de voordelen van een traditioneel dienstverband, waar beide partijen vaste afspraken maken en verzekeringen etc. geregeld zijn. En als zzp-er heb je administratieve verplichtingen. Maar er is hulp beschikbaar zodat die snel voor je geregeld zijn en je gemakkelijk kunt beginnen.

VOOR BEDRIJVEN

Hetnieuwewerken.nl maakt de match op basis van de vereiste vaardigheden voor de klus enerzijds en de vaardigheden en wensen van de zzp-er anderzijds. Dit proces zal meer en meer geautomatiseerd worden. Wij werken aan een App en portal zodat u klussen zelf online kunt plaatsen en kunt zien welke zzp-ers interesse hebben.

Ja. Ook voor dit soort speciale verzoeken kunt u persoonlijk contact met ons opnemen.

De factuur voor de gewerkte uren wordt op wekelijkse basis door de zzp-er aan u verzonden en de modelovereenkomst bepaalt dat deze binnen 14 kalenderdagen wordt betaald. Hetnieuwewerken.nl faciliteert dit proces. Voor de vergoeding van € 3 per gewerkt uur stuurt hetnieuwewerken.nl u een separate factuur, inclusief 1% administratiekosten voor het faciliteren van facturering tussen u en de zzp-er.

U maakt zelf afspraken over werktijden met de zzp-er. Zowel u als de zzp-er kan afzeggen tot 48 uur voor de aanvang van het werk, tenzij anders afgesproken. De zzp-er kan zich bovendien laten vervangen door een andere geschikte zzp-er. Hetnieuwewerken.nl faciliteert dit proces uiteraard zorgvuldig waar nodig. Indien afzeggen niet tijdig gebeurt is degene die wil afzeggen een bedrag van €100 aan de ander verschuldigd. Uiteraard moet wel tijdig met de zzp-er zijn bevestigd dat de opdracht / shift doorgaat. Hetnieuwewerken.nl biedt ook vaak een pool-concept aan, waarbij de senioren in een pool geplaatst kunnen worden zodat de invulling van uw shift extra betrouwbaar is voor de opdrachtgever en toch flexibiliteit blijft bieden voor de zzp-er. Dit is vaak ideaal voor beide partijen!

Indien u dat doet bent u 50% verschuldigd van de uren die niet gewerkt worden. Uiteraard moet dit alleen bij uitzondering plaatsvinden.

Als dit onverhoopt voorkomt, verzoeken wij u eerst contact op te nemen met de zzp-er, mogelijk is er een misverstand. Als er sprake is van een no-show, verzoeken we u ons te informeren zodat we u kunnen helpen met de juiste opvolging richting de zzp-er.

Tussen u en de zzp-er is de door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst van toepassing, tenzij uitdrukkelijk anders afgesproken. Die vindt u hier en wij adviseren een kopie te downloaden voor eigen administratie. De gegevens op de eerst pagina worden via ons platform uitgewisseld, zodat de overeenkomst tussen u beiden compleet is en daarmee door u beiden is bevestigd.

De Zzp-er is niet verzekerd voor ziekte etc want is geen werknemer. Hetnieuwewerken.nl moedigt zzp-ers wel aan een verzekering voor (overlijden of permanente arbeidsongeschiktheid door) ongevallen en langdurige arbeidsongeschiktheid te maken en maakt dat proces makkelijk voor hen.

Voor de veiligheid op het werk gelden de voorwaarden die tussen u en de zzp-er worden afgesproken. Hetnieuwewerken.nl moedigt de zzp-er aan om ook een eigen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover ziet u bij desbetreffende vraag voor de zzp-ers.

Indien u een zzp-er in dienst wilt nemen, kan dat kosteloos nadat de zzp-er minimaal 600 uur via ons platform bij u heeft gewerkt.

Voor u als bedrijf of organisatie gelden de Algemene Voorwaarden. Mocht u daar vragen over hebben dan staan we voor u klaar.