Het nieuwe werken

Logo-hetnieuwewerken

INSPIRATIE

Podcast | de Jongens van 50 in gesprek met Rodney Brouwer

Rodney Brouwer was medio april 2023 te gast bij de Jongens van 50 Podcast. Het werd een mooi gesprek. Luister hoe Daan en Martijn hem doorzagen hem over hetnieuwewerken.nl en hoe Rodney reageert op feedback van luisteraars.

In 30 jaar tijd twee keer zoveel 60-plussers

Het percentage 60-plussers zal in 2033 bijna verdubbeld zijn vergeleken met 2000. Van 18% in 2000, 27% in 2023 naar 30% in 2033.

Bron: CBS

Richard Branson gokt op ervaring en de wil om te blijven leren.

Zonnepanelen aanleggen

Zolang het past in mijn schema vind ik het heerlijk om te blijven werken!
Hans Kupers – Hilversum

Senior buitenschilder

Het aantal ouderen dat werkt is meer dan verdubbeld. De extra inkomsten zijn zeer welkom.  “Als je tot je 96ste koningin kunt zijn, waarom zou je dan ook niet in je werkzame leven tot je 75ste mooie dingen kunnen doen?”

Misschien heb ik wel een obsessie met vitaliteit”

Oprichter en eigenaar Rodney Brouwer vertelt

Al jaren volg ik de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en liep ik rond met ideeën voor senioren. Er is een kentering gaande. Ouderwets pensioneren maakt plaats voor moderne senioren die trots zijn om te blijven werken. Natuurlijk speelt de beloning ook een rol en zeker nu de inflatie ons allemaal raakt. Maar energie krijgen van leuk en gevarieerd werk doen is minimaal zo belangrijk. Actief blijven en nieuwe dingen blijven doen, inmiddels is wel aangetoond dat je er enorm veel vitaler van blijft. Steeds meer senioren ontdekken hoe waardevol het is. En het percentage senioren zal bijna verdubbelen in de komende 10 jaar.

Rodney Brouwer

Helaas zijn veel werkgevers nog terughoudend bij het aannemen van senioren, ze zien vooral veel risico’s. Senioren zijn het ook zat om steeds afgewezen te worden bij sollicitaties. Steeds meer uitzendbureaus richten zich op ouderen, maar ook dat heeft nadelen. Senioren willen vaak niet de verplichtingen van een dienstverband. Ze willen flexibel blijven, hun eigen leven inrichten met ruimte voor kleinkinderen, hobby’s en andere dingen. Ze willen wel werken en zien de voordelen. Maar op hun voorwaarden.

Ik raakte er een beetje door geobsedeerd. Hoe kan ik een rol spelen en een win-win creëren voor senioren en bedrijven?

Alles viel samen toen ik het concept van het nieuwe werken bedacht. Als zzp-er heb je de vrijheid die je zoekt en kun je werken op jouw voorwaarden. En voor bedrijven word je daarmee een flexibele, veilige en waardevolle kracht.

Uiteraard moet alles wel goed geregeld zijn. Daarom maken we via ons platform hetnieuwewerken.nl alles makkelijk. Een mooi platform voor het verbinden van senioren met leuk werk. En ondersteuning van alle administratieve processen, verzekeringen en verplichtingen. We zien uit naar alle mooie dingen die we mogelijk kunnen maken!

Senior vrachtwagenchauffeur

“Ik heb er vooral schik van, het is geen plicht hè! En als ze bellen en ik kan niet – even goede vrienden.”

BEN JIJ EEN MODERNE SENIOR?

Wacht niet langer en meld je nu gratis aan. Ervaar de voordelen van werken op jouw voorwaarden. Hier staan de voordelen nog eens op een rij. We kijken er naar uit je te ontmoeten.