Het nieuwe werken

logo het nieuwe werken

"Misschien heb ik wel een obsessie met vitaliteit"

Oprichter Rodney Brouwer vertelt

Al jaren volg ik de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en liep ik rond met ideeën voor senioren. Er is een kentering gaande. Ouderwets pensioneren maakt plaats voor moderne senioren die trots zijn om te blijven werken. Natuurlijk speelt de beloning ook een rol en zeker nu de inflatie ons allemaal raakt. Maar energie krijgen van leuk en gevarieerd werk doen is minimaal zo belangrijk. Actief blijven en nieuwe dingen blijven doen, inmiddels is wel aangetoond dat je er enorm veel vitaler van blijft. Steeds meer senioren ontdekken hoe waardevol het is. En het percentage senioren zal bijna verdubbelen in de komende 10 jaar.

Helaas zijn veel werkgevers nog terughoudend bij het aannemen van senioren, ze zien vooral veel risico’s. Senioren zijn het ook zat om steeds afgewezen te worden bij sollicitaties. Steeds meer uitzendbureaus richten zich op ouderen, maar ook dat heeft nadelen. Senioren willen vaak niet de verplichtingen van een dienstverband. Ze willen flexibel blijven, hun eigen leven inrichten met ruimte voor kleinkinderen, hobby’s en andere dingen. Ze willen wel werken en zien de voordelen. Maar op hun voorwaarden.

Rodney Brouwer

Ik raakte er een beetje door geobsedeerd. Hoe kan ik een rol spelen en een win-win creëren voor senioren en bedrijven?

Alles viel samen toen ik het concept van het nieuwe werken bedacht. Als zzp-er heb je de vrijheid die je zoekt en kun je werken op jouw voorwaarden. En voor bedrijven word je daarmee een flexibele, veilige en waardevolle kracht.

Uiteraard moet alles wel goed geregeld zijn. Daarom maken we via ons platform hetnieuwewerken.nl alles makkelijk. Een mooi platform voor het verbinden van senioren met leuk werk. En ondersteuning van alle administratieve processen, verzekeringen en verplichtingen. We zien uit naar alle mooie dingen die we mogelijk kunnen maken!