Het nieuwe werken

logo het nieuwe werken

Wat past bij mij?
Voor vitale senioren die op flexibele basis aan het werk willen.

Wat past bij mij?

Er zijn zoveel leuke plekken om te werken, het is soms lastig kiezen. Indien je een beetje hulp wilt met voorbeelden van flexibel werk dat misschien bij jou past, dan kan dit je helpen. Waarschuwing!

Indien je niet houdt van nieuwe dingen uitproberen, stop dan hier en overleg dan gewoon met vrienden en familie, dat werkt ook vaak prima!

Als je wel iets nieuws wilt proberen, probeer dan deze manier, die past bij het nieuwe werken.

 1. Ga rustig achter je computer zitten en neem een lekker drankje. Neem 15 tot 20 minuten de tijd,
  laat je verrassen..
 2. Open je internetbrowser en ga naar Bing AI – Zoeken
 3. Stel Bing in op Creatieve inspiratie opdoen
 4. Begin met vragen stellen in het venster onderaan, dat ziet er zo uit:

  Formuleer een vraag waarin je ook je eigen situatie uitlegt. Hieronder zijn twee voorbeelden. Je kunt die dus gebruiken en aanpassen, maar ook een volledig nieuwe tekst maken.
  a. Hallo, ik ben [bedenk een naam of gebruik je eigen naam]. Ik ben 58 en heb tot nu toe vooral gewerkt in het onderwijs en de zorg, conform mijn  opleiding. Ik heb ook best veel in de horeca gewerkt, dat was toen ik rond de 20 was. Als ik terugdenk aan mijn werkverleden, denk ik dat ik de meest energie kreeg als ik mensen of kinderen hielp of service verleende. Vanaf nu wil ik flexibel werk gaan doen en liefst ook werk dat goed bij mij past, waar ik energie van krijg en wellicht nieuwe dingen kan leren. Ik kan goed omgaan met mensen en met een kwinkslag haal ik vaak de angel uit een conflict zodat een team weer goed kan functioneren. Lichamelijk kan ik alles nog goed, maar hele dagen zwaar lichamelijke werk dat wordt geen succes, tenzij het af en toe is. Wil je mij 15 voorbeelden geven van soorten werk dat ik op flexibele basis zou kunnen doen, dat bij mij past. Het moet wel realistisch zijn, dus werk waarvan aannemelijk is dat bedrijven of organisaties daarvoor iemand op ad-hoc basis willen inzetten
  b. Hallo, ik ben Jan. Ik ben 62 en heb een technische opleiding gehad. Ik heb vele jaren in de bouw en techniek gewerkt en ook als loodgieter. Toen de kinderen klein waren ben ik ook jarenlang thuis geweest en werkte ik regelmatig in de horeca. In de komende jaren wil ik graag op flexibele basis werken op plekken die goed bij mij passen. Ik heb wel een beetje versleten heupen maar op flexibele basis kan ik de meeste dingen nog wel. Ik geen idee wat goed past maar wil wel iets doen waar ik in aanraking kom met mensen. En wel graag realistisch, het moet werk zijn dat waarschijnlijk op flexibele basis aangeboden wordt. Kun je mij 15 voorbeelden geven?
 5. Ga vervolgens verder met het stellen van vragen die je zelf nog kunt bedenken. Dat mag alles zijn wat je nog wilt weten over jouw specifieke  situatie. Vraag bijvoorbeeld: geef nog enkele voorbeelden in de [horeca] branche of in de omgeving [Hilversum]. Je zult merken dat de antwoorden soms niet perfect zijn maar wel behulpzaam. Stel verdiepende vragen en je mag bijvoorbeeld gerust laten merken als je het antwoord niet begrijpt of een andere mening hebt dan de robot. Die zal je verrassen.

Veel plezier!

MODERNE SENIOR

Meld je nu gratis aan en ervaar de voordelen van werken op jouw voorwaarden. We kijken er naar uit je te ontmoeten.

MODERN BEDRIJF

Meld uw opdrachten hier aan en ervaar de voordelen van hetnieuwewerken.nl. We kijken ernaar uit u te ontmoeten.